Baseboll

Tydligen så blir läget mellan Nord- och Sydkorea alltmer spänt. Det är vad vi läser i nyheterna men vad vi inte i verkligheten känner av särskilt mycket. Med andra ord är allt som vanligt. Tanterna har sitt dagliga bråk utanför vårt fönster. Solen skiner och Danne är och spelar en fotbollsmatch med ett koreanskt lag. Själv pluggar jag.
Men vid gränser mobiliserar sig de båda sidorna. Flygplan och soldater har skickats till gränsen. Flygplanen borde vi ha märkt med tanke på att Nordkorea ligger knappt en timme härifrån. FN:s Säkerhetsråd har beslutat att skärpa sanktionerna mot Nordkorea, bl.a. vapenstopp, resandeförbud och frysta tillgångar. Det återstår att se om detta får någon verkan på diktatorn i norr.


Tusentals människor vandrade i torsdags genom Seoul med ljuslyktor i händerna för att hedra minnet av den förre presidenten som begick självmord. Igår begravdes han och under hela dagen kunde man se gråtande, förtvivlade människor på tv:n.


Vi deltog inte i tågandet eller på begravningscermonin. Istället gick vi på vår livs första basebollsmatch. Baseboll är en riktigt stor sport i Korea och dom vann faktiskt, lite otippat kanske, OS förra året och World Cup i år. Vi råkade befinna oss på en restaurang just när finalen spelades och jag kan säga att taket lyfte av jubel när koreanerna tog hem segern. Igår var det Seoul som vann över rivalerna i Busan "the giants". Varken jag eller Danne kan reglerna i baseboll men vi tänkte "brännboll" och det funkade ganska bra. Det var kul att se en match men jag föredrar fotboll helt klart. Eller volleyboll. Mer action och spänning. Det gillar vi.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0