Cherry Blossom Festival

Helgen inleddes precis som väntat; grillmiddag och sen utgång i Apgujong, ett lite finare område här i Seoul. Vi hamnade på Club Answer som var helt okej. Efter några timmar på dansgolvet kände vi av våran ålder och det blev dags att åka hem. "Man är ju inte 20 längre" som Mats brukar säga. Och det är vi ju verkligen inte. Att vara ute till morgonkvisten funkar inte riktigt längre. Sen är Danne otroligt morgonpigg dagen efter en utgång, till skillnad från alla andra dagar. På lördagen blev det inte mycket vila. På eftermiddagen jobbade vi eller man kanske ska säga lekte. För det är ju egentligen det vi gör med barnen. Jag har börjat kunna namnen på dem och det underlättar arbetet lite granna. Sen förstår jag ju inte alltid vad dom säger och då tittar dom alltid lite konstigt på mig...Men koreanksan går framåt och vi lär oss mycket genom att vara med dom!

Senare på dagen åkte vi till en Cherry Blossom Festival tillsammans med Jocke och Mats, vi blev en riktig svenskliga! Smått sega efter gårdagens klubbesök strövade vi runt bland tusentals koreaner och såg nog rätt vilsna ut. Festivalen var mer en folksamling kring en massa vackra körsbärsträd. Pojkvänner hoppade energiskt för att lyckas plocka ner körsbärskvistar till sina damer. Sommarvärme och risbollsätande barn. Picknick och uppträdanden. Efter en risboll tackade vi för oss och begav oss till Hongdae för indisk middag och rockklubb!


Gammal o ung! Danne o Mats=bröder? Det är iallafall vad alla koreaner tror!

Igår träffade vi min mosters barndomskompis som vi inte sett sen innan jul. Hon tog oss till traditionell koreansk restaurang och som vanligt åt vi för mycket. Och som vanligt gjorde vi misstaget att inte förstå att dom 14 första rätterna som serverades endast var FÖRrätt. Efter förrätterna kommer nämligen lika många varmrätter. Vi kanske borde ha listat ut det vid det här laget. Så när vi kom hem blev det ett par timmar på gymmet och sen avslutade vi helgen med att se "Slumdog Millionaire" som varmt kan rekommenderas. En av de bästa filmerna vi sett på länge.



Kommentarer
Postat av: Sussi

Kan Verner käka med pinnar förresten? =)

2009-04-22 @ 07:58:45
URL: http://sussilulls.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0