Myong Dong och Pyssel

Igår hade vi inga lektioner på dagen så då valde vi att ta en helt pluggfri dag och åkte till våra favoritkvarter i Myong Dong istället. Det är inte så lockande att sitta på ett kvavt bibliotek när det är 25 grader varmt och sol. Nej, då är det minsann roligare att gå i butiker och äta glass! I myllret på gatorna i Myong Dong är det svårt att känna av vare sig finanskrisen eller oron för Nordkoreas raketer. Här trängs shoppinggalna kids och kaffedrickande damer. Till synes bekymmersfria precis som vi kände oss denna varma vårdag bland körsbärsträden.


I många butiker finns inga omklädningsrum så då får man låna en stor tantkjol att byta om under!


Danne rotar bland second-handkläder utanför butiken "Åland" som inrymmer en massa finfina saker. Här samlas små hantverkare som gör egna smycken, egna små klädmärken och Cheap Monday!


På kvällens koreanskaklass var det pizza o pyssel på schemat, även kallat "cultural experience". Jag vet inte om pizzan var en så kulturell upplevelse men däremot var det kul att tillverka en koreansk låda, eller vad man nu ska kalla det. I bilden till vänster ser ni min koreanskalärare i mitten och till höger en klasskompis från Filippinerna. Sen var jag tvungen att fota en hårt koncentrerad Danne. Det är inte så ofta man får se honom pyssla med papper och lim.


Idag blir det andra bullar vad gäller pluggnivån. Ska strax iväg till skolan och plugga även om det känns lite motigt med tanke på solen därute! Till kvällen blir det sedvanlig grillmiddag och förmodligen utgång. Det är vi värda efter en så hård pluggvecka :)

Glad Påsk på er alla!



Kommentarer
Postat av: Storebror

Läs senaste numret av Time(aprilnumret, bilagan Style & Design), en intressant artikel om modemarknaden i Seoul. Bland annat nämns Cheongdamdong-området med alla lyxbutiker och att Korea är en extremt viktig marknad för de stora lyxmärkena som Prada, Gucci, L Vitton m fl, dels för att Korea är Asiens fjärde stört ekonomi, dels för att koreaner är väldigt medvetna och seriösa om vad de klär sig i för märken.

2009-04-12 @ 11:47:12
Postat av: Sussi

Hehe jag ser att du också blivit "asiatifierad" . Det är rätt svårt att inte slänga upp V-tecknet när man fotas på bild med sina asiatvänner :D

2009-04-22 @ 08:00:31
URL: http://sussilulls.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0