Skolstart

                
SNU Gate                                                                                                                           


     
Danne dricker Soju (=starkvin som man snapsar)

I fredags började vi skolan med ett välkomstmöte och en rundvandring på skolan med våra "buddies" (=faddrar). Välkomstmötet inleddes av skolans president som pratade med koreanska än engelska men vi hann iallafall snappa upp att Seoul National University var landets bästa universitet vilket dom nog säger på alla universitet här i Seoul. 
Våra buddies är fantastiska, de lägger ner hur mycket tid som helst för att hjälpa oss förvirrade utbytesstudenter. Efter rundvandringen avslutade vi dagen med middag o öl. I lördags mötte vi upp våra buddies igen och avslutade kvällen med karaokepremiär. I korea är det vanligt att man hyr ett rum för sina vänner (=Norebang) där man dricker o sjunger. Efter x antal glas Soju (koreansk sprit) tog Danne i allt han kunde på Sheep Dog med Mando Diao. Det lät sådär. 
Idag hade vi våra första lektioner; Korean Law och koreanska på kvällen. Danne ska läsa på nybörjarnivå och jag på nivån över. Min lektion var dock helt på koreanska och läraren pratade rätt fort. Med andra ord: dags att börja plugga direkt. Mjukstart finns nog inte som begrepp på koreanska skolor. 

Efter en låång dag på skolan (slutade sista lektionen 21:30) så måste vi sova..

God natt!



Kommentarer
Postat av: Mac

Har du verkligen godkänt den där gruppbilden Danne :)

2008-09-02 @ 18:42:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0