Dans, vandring och osötad yoghurt!

Även om vi har jättemycket i skolan hela tiden så har vi bestämt att inte plugga någonting under helgerna vilket är behövligt! Så helgerna är fullspäckade med allt vi vill hinna med. Den här helgen började med en dansföreställning på skolan. En av våra koreanska kompisar dansar koreansk traditionell dans så hon bjöd in oss på föreställningen som vi blev riktigt imponerade av!

 


På söndagen var det dags för vandring igen, denna gång på ett berg som ligger precis vid vår skola. Rikigt skönt att komma upp ovanför smoggen som ligger som ett täcke över staden. Man vill inte riktigt tänka hur mycket avgaser vi får i oss per dag...vi har också hört att regnet här är surt, dvs. det innehåller en syra (pga föroreningar) som gör att du man småningom tappar håret..så nu förstår jag varför koreanerna är så otroligt nogranna med att använda paraply, även om det bara rör sig om några få droppar. Känns inte särskilt hälsosamt...vi får se till att alltid ha med ett paraply i väskan.







Efter vandringen åkte vi till COEX-mall, ett köpcentrum med tokmånga restauranger och en hel del butiker. Hösten har kommit och det gick väldigt snabbt. Från den ena dagen till den andra blev det kallt. Eller iallafall kallare, särskilt på kvällen. Så vi åkte dit för att hitta lite varmare kläder. Hittade inga tyvärr då det var ett väldigt dyrt varuhus (i stil med NK) men däremot hittade vi en riktigt bra mataffär. Jag tror vi tillbringade en timme därinne och provsmakade på alla möjliga olika sorters mat...men det bästa av allt var att vi hittade OSÖTAD yoghurt!!! Vår frukost är räddad. Så det enda vi egentligen saknar just nu är knäckebröd och lakrits vilket jag befarar är helt omöjligt att få tag på. Vi överlever nog den saknaden, men Karin: när du kommer i vår så vore det grymt med lite lakrits! :)

Vår koreanska blir sakta men säkert lite bättre för varje dag..Danne har lärt sig att beställa mat på restaurang och jag har denna vecka lärt mig fraserna för att skicka vykort från ett postkontor. Så snart kanske det dimper ner ett vykort i era brevlådor! :)

Anyong!

Kommentarer
Postat av: Dan

Ja man ser verkligen på bilderna att hösten har kommit hos er.... måste vara vidrigt att behöva ta på sig en t-shirt i stället för linnet som ni är vana vid : )

Här uppe i nordligaste Norrland är det minusgrader kan jag tala om!!! Puss på er

2008-09-30 @ 10:11:34
URL: http://lansman.blogg.se/
Postat av: Anders

Ser att du saknar lakrits och knäckebröd?

Då antar jag att du har hittat den koreanska varianten av Tequila=) Annars känns det som den skulle vara på plats över saknade varor. Skönt att se att ni har det. Får gratulera Danne till att han numera kan beställa mat, var lite orolig att han skulle magra av lite i Korea.



Puss på er

2008-09-30 @ 15:37:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0