Busan



I helgen tog vi tåget ner till hamnstaden Busan, Sydkoreas näst största stad (Adde: Dong Hyun Kim kommer härifrån). Busan ligger längst den södra kusten av den koreanska halvön och är mest känd för sina fiskemarknader, seafood och stränder. Vi passade på att åka dit den här helgen för att samtidigt kunna delta i den årliga internationella filmfestivalen. Skönt att komma iväg till en lite mindre stad över en helg också, även om Busan har 3,6 miljoner invånare är atmosfären och pulsen en helt annan än den i Seoul (med över 12 miljoner invånare).

Vi såg en hel del mycket bra filmer från b.la. Ungern, Korea, USA, Afrika och Italien. Sverige ställde upp med "Everlasting moments" (vet inte den svenska titeln) och Arn. En film att rekommendera är "Johnny Mad Dog", en fransk/liberisk produktion om barnsoldater i ett av landets alla gerillakrig. Otroliga skådespelare och otroligt foto. Regissören dök upp på scen efter filmen och svarade på frågor, tyvärr inte på engelska (märkligt när det är en ganska prestigefylld internationell filmfestival) vilket man faktiskt har börjat vänja sig med här. Väldigt få pratar engelska i Korea, till och med bland professorer, bankpersonal osv. All information vi behöver i skolan är också på koreanska vilket gör att allt tar mycket längre tid och är mycket mer omständigt, vilket jag bland annat fått erfara när jag jobbat med att få ihop ett fotbollslag på campus. Frustrerande! :-) Vi såg också en italiensk maffiafilm på en utomhusbiograf som säkert tog in ett par tusen personer. Något som förvånade oss alla var att det var fullkomligt knäpptyst under filmen, inte ett ljud hördes från publiken vilket var en ganska märklig och annorlunda upplevelse!



Nu börjar det dra ihop sig lite med mid-term exams nästa vecka så den här veckan blir ganska fylld med plugg. Det kommer hit nån känd DJ på fredag till en klubb i Hong-De som vi ska till, börjar bli ett riktigt skönt gäng här som vi hänger med! På söndag blir det till att lira fotboll, en stor turnering här på skolan börjar närma sig med över 30 lag och hälften av alla lag är otroligt seriösa. Jag tror vi överlag ligger några steg efter konditionsmässigt, men det hinner vi träna upp (ärligt talat tror jag att vi kommer att åka på galet med spö som det ser ut nu, men jag håller på att scanna campus efter brasilianare och en polsk striker så det ska nog lösa sig).



För alla er som har sett filmen "1408". Jag såg den rätt nyligen, och hotellet vi bodde på var riktigt gammalt och slitet. Kändes sådär att få det här rummet faktiskt. Passade också på att smaka på dom här rackarna (silkesmaskar), något som verkar populärt här. Dom serverades som snacks till ölen och smakade ungefär som dom ser ut.

Måste också säga grattis till min barndomsvän, vapendragare och idol Adde och hans supergrymma tjej Johanna som har förlovat sig. Grattis till er! Superkul!

Puss o kram / Danne

Kommentarer
Postat av: Helena

Hej på er!



Läser med spänning era äventyr, lite svårt att greppa allt ni upplever,så e det ju alltid när man inte själv är i det,det blir lite overkligt. men ni verkar ha det kanon! de där larv-snacksen däremot såg bra läbbiga ut...då föredrar jag svenskt hederligt snask...:-) Ta hand om er båda två, hörs snart! kram kram från Helena, David hälsar oxå!

2008-10-11 @ 14:33:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0