Turkisk peppar

En av få saker vi saknar här i Korea är lakrits. Så försök att leva er in i vår glädje när vi hemma på fest hos en kompis (som är från Sverige och bor här med sin familj) blev bjudna på Turkisk peppar. Han hade dessutom hittat rökt lax som han serverade på knäckebröd samtidigt som han förklarade att det var vad han åt till frukost. Varje dag. Vi blev inte alls avundsjuka. Gott var det iallafall!



Vi har också för första gången hört koreaner prata svenska och sett dem dansa svensk traditionell folkdans, iklädda svenska folkdräkter. Vi blev inbjudna till Korean University där Department of foreign studies hade ordnat en Nordisk Afton. Koreanska studenter som läser nordiska språk bjöd på sång, dans och teater. Teatern var en uppsättning av "Så som i himmelen". På svenska. Kvaliteten på skådespeleriet kanske inte var i klass med Dramaten men det var galet roligt. Nu har vi plötsligt fått en helt annan förståelse för de otaliga asiatiska humor program som bjuder in utlänningar för att höra dem prata kinesiska, koreanska, vietnamesiska osv..



I söndags träffade vi min mammas kusin och hennes familj. Vi åkte dit i tron om att vi skulle äta lunch och sen kanske besöka Seoul Tower. Det blev istället en heldag på ett koreankst badhus. Liksom det förra vi var på innehöll badhuset allt, vilket gör att man utan problem kan tillbringa en heldag där. Vi var inte helt förberedda på att bada med våra släktingar men värst var det nog för Danne som fick en lite annorlunda upplevelse. Badavdelningen är inte gemensam då man badar naken, det finns alltså en för män och en för kvinnor. Danne fick utöva badritualerna tillsammans med min mammas kusins dotters man.Hängde ni med? Hur som helst..han kan inte engelska så bra så det blir till att blanda koreanska med kroppspråk vilket lätt leder till missförstånd. Han frågade Danne något som Danne svarade jakande på utan att riktigt veta vad han tackat ja till. Det visade sig vara en massage à la koreansk manèr. Naken på en bänk, liggandes på rygg, alla kan se en, dvs inget separat rum, utförd av en annan naken hårdhänt man. Jag tror inte Danne riktigt kunde slappna av och njuta av massagen, särskilt inte då hans badpartner låg på bänken bredvid.
Utöver detta hade vi en jättehärlig dag. Vi bastade en massa i bastuar som mer såg ut som kåtor och sen avslutade vi med att grilla.



Utöver turkisk peppar och massager så har vi en rätt hektisk period framför oss då sluttentorna närmar sig. Håll tummarna för oss!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0