Kulturhelg


Tentan gick bra för oss båda. Det är vad vi tror iallafall. Vi får tillbaka den på torsdag så då får vi se om våran känsla stämmer! I helgen har vi passat på att vara ute så mycket som möjligt och njuta av solen. Det blir inte så mycket utomhusvistelse under veckorna då vi tillbringar större delen av tiden på biblioteket.
I fredags kväll hade jag tjejmiddag hemma med två tjejer. En av dem är från Frankrike och hennes mamma hade skickat ost till henne. Så det blev en riktigt mysig kväll med efterlängtad ost, pasta och vin. Korea är ingen ostnation så det är svårt att få tag på god ost här. Och skulle man efter mycket letande hitta en liten ostbit så är den svindyr.
I lördags åkte jag och Danne till ett fängelse som numera är ett museum. Fängelset byggdes i början av 1900-talet av japanerna som ockupperade korea och fängslade människor som kämpade för ett självständigt korea. Det var riktigt intressant och gripande. Den ena tortyrmetoden grymmare än den andra.



För att muntra upp oss efter fängelsebesöket åkte vi till vårat favoritkvarter: Insadong. Insadong är i stort sett en lång gata som kantas av mysiga caféer och butiker med traditionella koreanska ting. Efter ett par timmars strosande åkte vi hem och gick till en DVD-bang = DVD rum. Du väljer en film och får ett mysigt litet rum med en soffa som mer är som en säng och en storbildstv. Riktigt skönt när vi annars kollar på film på datorn!I söndags åkte vi med en italiensk kompis till Suwon där gamla byggnader har bevarats. Skönt att se lite äldre byggnader som omväxling!





På söndagkvällen åkte vi till ett badhus. Badhuset bestod av en del där både män och kvinnor kan vistas. I den delen fanns sex olika former av bastuar. I en baste låg man på varma stenar, i en fanns det örter och i en annan var taket täckt av kol. Bastuarna (osäker på om jag stavar pluralformen rätt) var mer som grottor med vackra välvda tak av sten. Det fanns även ett isrum med stora isblock på väggarna. Utöver detta fanns ett stort rum med varmt golv där folk låg och vilade huller om buller. Det fanns massagefåtöljer, fotmassagemaskiner och en restaurang. Jag såg det inte men det ska även finnas en bio och DVD-rum. I den del där kvinnor och män inte kan vistas tillsammans fanns det bubbelpoler och ångbastu. Man skulle med andra ord kunna tillbringa en hel helg i detta badhus! Riktigt avkopplande!

I korea bastar man med kläderna på!

Massor av kramar,
Bella

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0